Ta vare på barna dine

Det å få barn er kanskje det aller største i våre liv. Det er noe helt eget med å ha en liten pode som deler halvparten av vårt DNA og som vi skal introdusere for den store verden. Med barn følger det et stort ansvar, og alle foreldre kjemper for det aller beste for sine barn. Dette gjelder skolegang, helse, mat, aktivitet og en rekke andre ting. Vi foreldre kan ikke få nok av å ta vare på barna våre, og vi bruker flere tusenlapper i måneden på dette.

Barn koster mye penger, men så tar vi jo tross alt vare på våre egne da. Kanskje aller mest opptatt er vi av hva barna våre spiser og drikker. Her styrer vi unna sukker og helst skal barna drikke enten melk eller vann. Sistnevnte nevnes ofte som det sunneste alternativet vi har tilgjengelig her i verden, rett og slett fordi det har null kalorier, sukker og rett og slett ene og alene hydrerer oss. Vann gjør rett og slett den jobben det er til for.

Det de færreste derimot vet er hvor heldige vi har som har det reneste drikkevannet i verden. Dette handler ikke bare om hva vi ser, men også balansen i vannet og den filtreringsprosessen som står bak.

Hvorfor er vannet vårt så bra?

For å besvare hvorfor vannet vårt i bunn og grunn er så bra, trenger en ikke se lenger enn til naturen vår. Den rene og pene naturen betyr at vannet vårt er mye bedre enn i forurensede og forsøplede land. Allikevel kan vi ikke bare ta vannet direkte fra naturen, da det inneholder en rekke bakterier og farlige stoffer som kan skade oss ved verste tilfelle. Innholdet i vannet er nemlig noe av det viktigste vi kan bekymre oss for her til lands.

For selv om vi kan se, lukte og mange ganger smake godt vann, så betyr ikke det nødvendigvis at er av god nok kvalitet. I Norge har vi gode prosedyrer på å filtrere vannet og fjerne de farlige stoffene, men dersom en drar til utlandet er det ikke alltid like enkelt.

En trenger ikke dra lenger enn et par land sydover for å finne eksempler der du ikke kan drikke vann fra springen, nettopp fordi filtrering ikke strekker til. Altså kan vi takke Gud for den kvaliteten vi har, der vi bare kan ture rett bort til springen for friskt og godt vann. Det slår i hvert fall å måtte dra på butikken daglig for rent vann på flaske. Så neste gang du sier at du vil at barna dine skal ha det beste innen mat og drikke, så kan du lovprise hvor godt drikkevannet er her til lands.