Barna elsker cruise-ferier

Cruise er nok noe man vanligvis assosierer med bryllupsreise eller voksenferie, men en cruise-reise kan faktisk være den ultimate ferien for barnefamilier. På et cruise får dere muligheten til å gjøre mange aktiviteter sammen som en familie, i tillegg til at dere opplever flere land på én reise.

Cruise er den perfekte familieferie

Cruise er perfekt for barnefamilier, da man kan få mange ferier i ett. Skipet reiser fra havn til havn, noe som betyr at man kan rekke å besøke flere land på én tur, og når man seiler på vannet, har båten nok aktiviteter og ting å gjøre til at det aldri blir kjedelig.

Cruiseskipene er store, og har ofte mange aktiviteter, butikker og restauranter om bord. Det betyr at det alltid vil være noe å gjøre, enten det er kino, bading i basseng eller prøve seg i klatreveggen. Det er som regel egne basseng til barna, noe som gjør det trygt for dere voksne, og gøy for barna.

Det som gjør en slik feire så avslappende, er at man kan besøke flere land og ha mange ulike opplevelser uten å skulle ordne transport, nye hoteller og pakke ut og inn av kofferter. Alt dere behøver å gjøre, er å gå ombord i skipet, kose dere der, kanskje spise en middag før dere legger dere, også er dere på et nytt sted når dere våkner. Aktiviteter på de forskjellige destinasjoner er ofte ordnet i regi av cruiset, noe som gjør det hele til en veldig avslappende opplevelse.

Velg det riktige skipet

Det finnes utallige selskaper som tilbyr slike ferier, og det er derfor viktig å gjøre litt research og finne det skipet som passer til nettopp dere. Det er også en god ide å finne ut av hvor dere ønsker å reise, da det finnes cruiseskip som seiler både i Middelhavet, Karibien og Det indiske hav, for å nevne noe. Benns er et av mange selskaper som tilbyr supre cruiseferier tilpasset både barnefamilier og reisende uten barn. De har skip som seiler i de største havene, slik at alle skal kunne finne noe som passer for dem.

Når man reiser med barn er det kanskje ekstra viktig å finne et skip som passer for dere. Finn et skip som er barnevennlig med mange aktiviteter, kanskje med en egen klubb for barna eller med barnevakter, slik at barna får noen timer om dagen med moro, mens dere foreldre kan slappe av eller ha litt kjærestetid. På den måten blir det ordentlig ferie for alle.

En god regel å huske på, er at jo større skipet er, jo lavere er snittalderen på de reisende, da det er flere aktiviteter og større areal. Dette gjelder også for lengden på cruiset; jo kortere tur, jo lavere snittalder. Denne tommelfingerregelen er grei å huske på, slik at barnefamilier kan velge store skip med kortere reisetid, slik at de kan ha nok aktiviteter for de små, uten at de blir lei etter for mange uker. Dette er også en god regel å huske på om man ønsker å unngå barnefamilier – hvis dere skal på kjærestetur uten barn, kan det være lurt å velge et cruise som varer over en litt lengre periode med et mindre skip.

Gode grunner til å legge ferien til havet

Som skrevet tidligere så er cruise en god måte å oppleve flere land på én ferie, uten å måtte bytte hoteller, pakke ut av kofferten flere ganger og ordne med transport. Et cruise er den ultimate luksus, da man kan gjøre mange forskjellige aktiviteter man vanligvis ikke gjør, slik som å surfe eller zipline, samtidig som det er rom for avslapning, slikke litt sol og ha ordentlig kvalitetstid.

Noe annet som er godt mer cruiseskip er at de er så store at de gjerne har mange forskjellige butikker, aktivitetsområder og restauranter. Dette gjør at man kan føle at man ikke engang er på en båt, fordi man kan prøve en ny restaurant hver kveld, for deretter å gå på kino, casino eller diskotek. Restaurantene pleier å ha høy kvalitet, og mange får ferske råvarer ved hver havn skipet legger til, noe som betyr at maten er kortreist, fersk og sesongbasert.

Det er ikke til å legge under en stol at man får mye for pengene sine på en slik ferie. Når du har betalt for et cruise kan du forvente å få mange ting inkludert; maten ombord, snacks, is, drikke, aktiviteter, barneklubb og show om kvelden er bare noe av tingene som ofte er inkludert. Dog er det lurt å lese det med liten skrift om hva som faktisk er inkludert, så du ikke får noen overraskelser – det er nemlig forskjellige fra skip til skip hva som er inkludert.